Vaahterasiirappibroileria, nuudeleita ja inkiväärikastiketta

Vaahterasiirappibroileri, nuudelit ja inkiväärikastike valmistuvat helposti, joten ne sopivat myös arkiruoaksi.

Ainekset

4
broilerin rintaleikettä
5 rkl
vaahterasiirappia
2 tl
raastettua inkivääriä
valkopippuria
suolaa
tilkka oliiviöljyä
Nuudeleita ja vihanneksia:
1/2
kesäkurpitsa
1
iso porkkana
1/2
purjo
400 g
liotettuja riisinuudeleita
4 rkl
seesamöljyä
4 rkl
riisiviinaetikkaa (tai omenaviinietikkaa)
suolaa
valkopippuria
2 rkl
hienonnettua persiljaa
Inkiväärikastike:
3 dl
punaviinikastiketta
2 tl
inkivääriä
1 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
hunaja-omenaviinietikkaa
1 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Pariloi broileri kuumalla pannulla, sivele pintaan vaahterasiirappi-inkivääriseosta ja mausta tämän jälkeen valkopippurilla ja suolalla. Kypsennä broilerin rintaleikkeitä uunipellillä 185 asteessa noin 15 minuuttia. Ota uunista ja poista rintalastan luut.

  2. Nuudeleita ja vihanneksia:
    Suikaloi vihannekset ohuiksi pitkiksi nauhoiksi, freesaa seesamöljyssä ja mausta. Lisää liotetut nuudelit, riisiviinaetikka ja persilja. Anna lämmetä, tarkista maku.

  3. Inkiväärikastike:
    Sekoita ainekset keskenään ja keitä n. 20 minuuttia.

    Rullaa nuudelit ja vihannekset rullalle ja nosta lautaselle. Leikkaa broilerinrinta pitkittäin halki ja aseta se nuudeleiden päälle tai eteen. Valuta kastiketta lautaselle vajaa desilitra.

Kommentit

    Näytä lisää