Reseptit
Vaahterasiirappibroileria, nuudeleita ja inkiväärikastiketta

Vaahterasiirappibroileria, nuudeleita ja inkiväärikastiketta
Vaahterasiirappibroileri, nuudelit ja inkiväärikastike valmistuvat helposti, joten ne sopivat myös arkiruoaksi.
Ainekset
- 4
- broilerin rintaleikettä
- 5 rkl
- vaahterasiirappia
- 2 tl
- raastettua inkivääriä
- valkopippuria
- suolaa
- tilkka oliiviöljyä
- Nuudeleita ja vihanneksia:
- 1/2
- kesäkurpitsa
- 1
- iso porkkana
- 1/2
- purjo
- 400 g
- liotettuja riisinuudeleita
- 4 rkl
- seesamöljyä
- 4 rkl
- riisiviinaetikkaa (tai omenaviinietikkaa)
- suolaa
- valkopippuria
- 2 rkl
- hienonnettua persiljaa
- Inkiväärikastike:
- 3 dl
- punaviinikastiketta
- 2 tl
- inkivääriä
- 1 rkl
- vaahterasiirappia
- 1 rkl
- hunaja-omenaviinietikkaa
- 1 dl
- vettä
Valmistusohjeet
- Pariloi broileri kuumalla pannulla, sivele pintaan vaahterasiirappi-inkivääriseosta ja mausta tämän jälkeen valkopippurilla ja suolalla. Kypsennä broilerin rintaleikkeitä uunipellillä 185 asteessa noin 15 minuuttia. Ota uunista ja poista rintalastan luut.
- Nuudeleita ja vihanneksia:
Suikaloi vihannekset ohuiksi pitkiksi nauhoiksi, freesaa seesamöljyssä ja mausta. Lisää liotetut nuudelit, riisiviinaetikka ja persilja. Anna lämmetä, tarkista maku.
- Inkiväärikastike:
Sekoita ainekset keskenään ja keitä n. 20 minuuttia.
Rullaa nuudelit ja vihannekset rullalle ja nosta lautaselle. Leikkaa broilerinrinta pitkittäin halki ja aseta se nuudeleiden päälle tai eteen. Valuta kastiketta lautaselle vajaa desilitra.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää