Appelsiinisorbetti ja raparperikompotti

Appelsiinisorbetti ja raparperikompotti saavat veden kielelle.

Ainekset

2-3 dl
paksuhkoa sokerilientä
4 dl
tuoreen veriappelsiinin mehua (n. 8 appelsiinia)
1-2 cl
appelsiinilikööriä
yhden limetin mehu ja raastettu kuori
Kompotti:
3
pientä raparperia
1 dl
sokeria
1 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kylmetä jääkaapissa, ennen kuin valmistat sorbetin jäätelökoneessa.

  2. Kompotti:
    Pilko raparperi kuutioiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Anna kiehua lempeällä liedellä lähes soseeksi.

  3. Laita haaleaa kompottia lautaselle ja nosta sen päälle sorbettipallo. Voit koristella esimerkiksi ohuilla kekseillä tai kornetilla.

Kommentit

    Näytä lisää