Kaurapitsejä ja haudutettuja hedelmiä

Ohuet kaurakeksit saavat makua appelsiinista. Ne sopivat haudutettujen hedelmien kaveriksi.

Ainekset

Kaurapitsi:
60 g
voita
1 rkl
siirappia
50 g
sokeria
yhden appelsiinin kuori ja mehu
40 g
mantelijauhetta tai hienoa mantelirouhetta
30 g
vehnäjauhoja
Haudutetut hedelmät:
4
appelsiinia
2
omenaa
4
persikkaa (tai muita tuoreita hedelmiä)
2 rkl
voita
2 rkl
sokeria
Koristeluun kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Kaurapitsi:
    Sulata kasarissa voi, siirappi ja sokeri. Keitä toisessa kattilassa hetki appelsiinin kuorta ja mehua ja lisää voiseokseen. Jäähdytä ja lisää manteli- ja vehnäjauhot.

    Ota lusikalla taikinasta palloja ja aseta leivinpaperille 15 cm:n välein ja paista 180-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

  2. Haudutetut hedelmät:
    Sulata voi ja sokeri kasarissa. Lisää kuorittujen ja paloiteltujen hedelmien lihat kasariin ja pyöräytä nopeasti kuumaksi.
  3. Annostele hedelmät kaurapitsien päälle ja laita jokaiselle kanneksi yksi pitsi. Koristele kermavaahdolla, jonka voit halutessasi maustaa vaniljasokerilla tai munaliköörillä.

Kommentit

    Näytä lisää