Reseptit
Kaurapitsejä ja haudutettuja hedelmiä

Kaurapitsejä ja haudutettuja hedelmiä
Ohuet kaurakeksit saavat makua appelsiinista. Ne sopivat haudutettujen hedelmien kaveriksi.
Ainekset
- Kaurapitsi:
- 60 g
- voita
- 1 rkl
- siirappia
- 50 g
- sokeria
- yhden appelsiinin kuori ja mehu
- 40 g
- mantelijauhetta tai hienoa mantelirouhetta
- 30 g
- vehnäjauhoja
- Haudutetut hedelmät:
- 4
- appelsiinia
- 2
- omenaa
- 4
- persikkaa (tai muita tuoreita hedelmiä)
- 2 rkl
- voita
- 2 rkl
- sokeria
- Koristeluun kermavaahtoa
Valmistusohjeet
- Kaurapitsi:
Sulata kasarissa voi, siirappi ja sokeri. Keitä toisessa kattilassa hetki appelsiinin kuorta ja mehua ja lisää voiseokseen. Jäähdytä ja lisää manteli- ja vehnäjauhot.
Ota lusikalla taikinasta palloja ja aseta leivinpaperille 15 cm:n välein ja paista 180-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
- Haudutetut hedelmät:
Sulata voi ja sokeri kasarissa. Lisää kuorittujen ja paloiteltujen hedelmien lihat kasariin ja pyöräytä nopeasti kuumaksi. - Annostele hedelmät kaurapitsien päälle ja laita jokaiselle kanneksi yksi pitsi. Koristele kermavaahdolla, jonka voit halutessasi maustaa vaniljasokerilla tai munaliköörillä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää