Ainekset
8
pientä ahven-, siika-, tai kuhafilettä
<b>Täyte:</b>
1
kirpeä omena
1
pieni sipuli
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
silputtua persiljaa
2 rkl
tuoretta rakuunaa
1 rkl
tuoretta timjamia
4 rkl
voita
Valmistusohjeet
Kuori ja paloittele omena ja sipuli. Mittaa muut ainekset monitoimikoneeseen (tai tehosekoittimeen) ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja omena. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Voitele kaksi foliopalaa öljyllä. Nosta puolet kalafileistä foliolle (nahkapuoli alaspäin). Jaa täyte foliolla oleville fileille ja nosta loput fileet täytteiden päälle (nahkapuoli ylöspäin).
Sulje foliot nyyteiksi ja laita uunipannulle. Kypsennä 200°C uunissa n. 20 min. Tarkista kypsyys. Vinkki: Samassa uunissa kypsyvät kalan seuraksi perunat joko puolikkaina tai lohkoina.