Jauhelihakääryleet

Jauhelihakääryleet voi täyttää esimerkiksi sienillä tai anjoviksella.

Ainekset

500 g
naudan jauhelihaa
1
sipuli
1 viipale
vaaleaa leipää
1 dl
maitoa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1
kananmuna
Täyte 1:
1 1/2 dl
kypsiä sieniä (esim. suppilovahveroita tai keltasieniä tai herkkusieniä)
1
sipuli ruskistettuna
Täyte 2:
75 g
hienonnettua savukinkkua
1
kirpeä omena hienonnettuna
tuoretta basilikaa
Täyte 3:
5
anjovisfileetä hienonnettuna
3 rkl
hienonnettua kaprista
1/2 dl
ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa leivästä kuoret pois. Laita leipä ja maito kulhoon. Hienonna sipuli. Lisää sipuli, jauheliha, kananmuna ja mausteet maito-leipäseokseen.
  2. Taputtele massa työlaudalle n. 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Jaa levy 12 neliöön. Nosta haluamasi täyte jokaiselle neliölle ja kääri rullalle.
  3. Paista muutama rulla kerralla pannulla tai koko satsi uunivuoassa uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

    Tarjoa jauhelihakääryleet keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää