Kreikan mummon lihapullat

Oliivit, fetajuusto ja minttu maustavat nämä kreikkalaiset lihapullat.

Ainekset

500 g
lampaanjauhelihaa
1
keitetty peruna
1
sipuli
0,5 dl
valkoviiniä (vesikin käy)
10
mustaa kivetöntä oliivia
3
valkosipulin kynttä
n. 75 g
fetajuustoa
mustapippuria myllystä
ripaus kuivattua minttua
2-3 rkl
vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja raasta peruna ja sipuli. Hienonna feta ja oliivit. Silppua valkosipulinkynnet. Sekoita aineksista, viinistä ja mausteista tasainen seos. Jos seos tuntuu liian kovalta, lisää nestettä.
  2. Pyörittele seoksesta pyöryköitä. Laita lautaselle vehnäjauhot ja pyörittele pullat siinä juuri ennen paistamista. Paista pullat pannulla öljy-voiseoksessa tasaisen ruskeiksi.

Kommentit

    Näytä lisää