Merimiespihvit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Merimiespihvit

Mummon kurkut ovat raikas lisuke merimiespihville.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 600 g

    naudan ulko- tai sisäpaistia

  • 2-3

    sipulia

  • n. 12 kpl

    perunoita

  • 3 rkl

    öljyä

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • tuoretta rosmariinia tai timjamia maun mukaan

  • 2 rkl

    HP-kastiketta

  • 1 pll

    ykkösolutta

  • 2-3 dl

    paistolientä

  • vettä

  • <b>Mummon kurkut:</b>

  • 1 kpl

    tuore kurkku

  • 2 rkl

    väkiviinaetikkaa

  • 1 rkl

    suolaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • tilliä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa sipuli renkaiksi. Viipaloi liha noin n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet annospaloiksi. Pese ja kuori perunat. Viipaloi perunat n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

  2. Nuiji lihapaloja varovasti nyrkillä ja paista 4-5 viipaletta kerrallaan kuumalla pannulla öljyllä. Laita paistetut viipaleet astiaan odottamaan. Kaada paistoliemi talteen. Ruskista sipuliviipaleita kevyesti pannulla.

  3. Levitä uunivuoan tai padan pohjalle kerros perunaviipaleita. Nostele perunoiden päälle paistettua sipulia ja lihaviipaleita. Asettele kaikki ainekset kerroksittain niin, että päällimmäiseksi tulee perunaa. Kaada pataan olut, paistoliemi ja vesi, johon olet sekoittanut mausteet. Nestettä tulee olla n. puoleen väliin aineksia.

  4. Hauduta liedellä kannen alla n. 45-55 minuuttia tai uunissa 1-1,5 tuntia 200°C. Lihan tulee olla pehmeää ja perunoiden kypsiä. Mitä mureampi liha sitä, nopeammin se kypsyy.

  5. <b>Mummon kurkut:</b> Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Suikaloi kurkku ohuiksi suikaleiksi. Laita kurkkusuikaleet, tilli, sokeri, suola ja etikka kannelliseen astiaan. Ravista sekaisin. Säilytä mummon kurkut viileässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit