Liha-makaronilaatikko kastikkeella

Perinteinen liha-makaronilaatikko saa seurakseen tomaattisen kastikkeen.

Ainekset

3-4 dl
haluamaasi pastaa
n. 200 g
jauhelihaa
1-2
sipulia
suolaa
mustapippuria
4 dl
maitoa
2
munaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
paprikajauhetta
valko- tai mustapippuria myllystä
1-2 rkl
korppujauhetta pinnalle
1 tlk
tomaattimurskaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
tomaattipyrettä
1 rkl
(fariini)sokeria
1 tl
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Keitä valitsemasi pasta väljässä vedessä lähes kypsäksi. Siivilöi. Paahda jauheliha sipulisilpun kanssa pannulla ruskeaksi. Mausta.
  2. Sekoita pasta ja jauhelihaseos ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada makaroniseoksen päälle. Ainesten tulee peittyä munamaitoon.

    Ripottele pinnalle korppujauhoja ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 40 min.
  3. Silppua kastiketta varten sipulit. Kuullota niitä kattilassa hetki ja lisää tomaattimurska sekä muut aineet. Jos seos tuntuu liian sakealta, lisää 1/2-1 dl vettä.

    Hauduta kannen alla kunnes makaronilaatikko on kypsää. Sekoita kastiketta välillä, ettei se pala pohjaan. Tarjoa kastike makaronilaatikon lisänä.

Kommentit

    Näytä lisää