Poronkäristys

Poronkäristys tarjotaan tietysti perunamuusin kera.

Ainekset

100-170 g
pekonia
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
n. 500 g
poro- tai riistakäristystä
0.33 l
olutta tai pilsneriä
mustapippuria myllystä
1 tl
suolaa
(vettä)

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi pekoni ja kohmeinen käristysliha, jos se ei ole valmiiksi lastuina. Silppua sipuli ja valkosipuli. Laita pekonisuikaleet pataan ja ala kuumentaa, kunnes rasva alkaa irrota. Lisää sipulisilppu. Paista hetki.
  2. Lisää käristysliha ja kääntele, kunnes ne ovat saaneet myös väriä. Mausta. Kaada pataan olut ja halutessasi vettä. Peitä kannella ja hauduta uunissa 175 asteessa tunti tai liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen vajaa tunti.

    Tarjoa pottumuusin ja puolukoiden kanssa.

  3. Poronkäristyksen joukkoon voit lisätä tuoreita herkkusieniä viipaloituna kypsymisen puolessa välissä.

Kommentit

    Näytä lisää