Kevennetty pasha

Pashan voi valmistaa myös kevyempänä versiona.

Ainekset

500 g
maitorahkaa
0,5-1 dl
appelsiinimarmeladia
1 rkl
vaniljasokeria
0,5 dl
mantelirouhetta
1 dl
rusinoita
0,5 dl
sokeria (tai maun mukaan)
2-2,5 dl
vaahtoutuvaa kermaa

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota kerma. Sekoita sen joukkoon rahka ja muut aineet. Appelsiinimarmeladin määrä riippuu sen voimakkuudesta; bittermarmeladia tarvitaan vähemmän, makeaa enemmän.
  2. Vuoraa pashamuotti harsoliinalla ja nostele seos muottiin. Taittele sideharso pashan päälle. Laita muotin alle sopiva valutusastia ja vie viileään vuorokaudeksi.
  3. Avaa sideharso ja kumoa pasha tarjoiluastialle, poista muotti. Koristele halutessasi säilykehedelmillä tai värikkäillä karamelleilla.
  4. Pashasta valuneen heran voi pakastaa ja käyttää pulla- tai sämpylätaikinaan nesteeksi. Jos et omista pashamuottia, valuta pasha suodatinpapereilla vuoratussa siivilässä.

Kommentit

    Näytä lisää