Omenahyve

Valmista syksyllä ihanaa omenahyvettä.

Ainekset

Omenatäyte:
1,5-2 dl
vettä
1,5 dl
sokeria (sokerin määrä riippuu omenoiden makeudesta/happamuudesta)
kanelitanko
vaniljatanko
700-800 g
kuorittuja omenoita
(tuoretta minttua)
Pohjalevy:
Joko valmista murotaikinaa tai itse leivottu murotaikina
Pinnalle:
3
valkuaista
0,5 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Mittaa vesi, sokeri, kanelitanko ja pilkottu sekä halkaistu vaniljatanko kattilaan. Keitä n. 10 minuuttia. Lisää omenaviipaleet ja anna hautua, kunnes omenat ovat pehmenneet. Jäähdytä. Poista kaneli- ja vaniljatanko. Lisää halutessasi joukkoon tuoretta minttusilppua.

  2. Taikina: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli murotaikina leivinpaperin päälle ohueksi suorakaiteen muotoiseksi tai pyöreäksi levyksi. Nosta levy papereineen pellille tai piirakkavuokaan. Paista noin 10-12 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Levitä omenatäyte pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto täytteen päälle. Ruskista marenki nopeasti uunissa. Jäähdytä ennen kuin siirrät omenahyveen varovasti tarjoilulautaselle.

    Herkkua jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa!

Kommentit

    Näytä lisää