Sauce hollandaise - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sauce hollandaise

Hollandaisekastike on täydellinen lisuke parsalle.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 1 dl

    valkoviinietikkaa

  • 3 dl

    vettä

  • 0,5 sipulia

    hienonnettuna

  • 1

    laakerinlehti

  • 10 kpl

    valkopippureita

  • muutama

    persiljan oksa

  • 3

    keltuaista

  • 150 g

    normaalisuolaista voita

Valmistusohjeet

  1. Keitä ensin makuliemi vedestä, etikasta ja mausteista. Keitä hiljalleen niin, että lientä on 1 dl jäljellä. Siivilöi. Laita liemi ja keltuaiset paksupohjaiseen kastikekattilaan. (Valkuaiset voi pakastaa tai valmistaa heti marengeiksi.)

  2. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes kastike saostuu. Maista välillä, kastike on valmista, kun se ei enää maistu raa'alta kananmunalta. Siirrä sivuun ja jatka vatkaamista. Sulata voi ja kaada se ohuena nauhana koko ajan vatkaten kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja tarjoa heti.

  3. Hollandaisekastike on perinteinen tuoreen parsan lisäke. Lisäksi se sopii kaloille sekä vaaleille lihoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit