Gnocchit

Gnocchit valmistetaan jauhoisesta perunasta.

Ainekset

150-200 g
vehnäjauhoja (mielellään durumjauhoja)
2
kananmunaa
suolaa
1 kg
jauhoisia perunoita

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kuorineen ja anna vetäytyä (tai kypsennä uunissa kuten uuniperuna ilman foliota). Halkaise ja koverra sisus. Sekoita sisus jauhojen ja kanamunan kanssa, kuten pastataikina.
  2. Leikkaa taikina paloiksi ja pyörittele sormenpaksuisiksi tangoiksi. Levitä pöydälle riittävästi jauhoja. Leikkaa tangot paloiksi ja painele niihin sormilla kastikekupit toiselle puolelle. Toisella puolella voit pitää haarukkaa, jolloin sinne muodostuu haarukan kolot. Pyörittele valmiita gnoccheja jauhoissa, jotteivät takerru toisiinsa.

  3. Keitä gnocchit suolalla maustetussa vedessä pienissä erissä. Kun gnocchit ovat kypsiä, ne nousevat veden pintaan. Nostele reikäkauhalla ylös, anna kuivahtaa kevyesti ja tarjoile haluamasi kastikkeen kanssa.

  4. Gnocchin voi tehdä myös vaikkapa kauniin vihreinä lisäämällä pestokastiketta jo taikinaan.

    Gnocchit (kuten minkä tahansa pastankin) voi tarjota vaikkapa sinihomejuustokastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää