Lämmin broilerisalaatti ja passionvinegrette - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lämmin broilerisalaatti ja passionvinegrette

Broilerisalaatti on näppärä arkiruoka.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 4

    broilerin rintafileetä

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • erilaisia salaatteja neljälle

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    keltainen paprika

  • 8

    aurinkokuivattua tomaattia

  • 8

    säilöttyä artisokansydäntä

  • 8

    kirsikkatomaattia

  • 1/4

    cantaloupe- tai hunajamelonista

  • <b>Passionvinegrette:</b>

  • 2

    passionhedelmää

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 tl

    hunaja-omenaviinietikkaa

  • mustapippuria

  • 2 tl

    sokeria

  • 1/2 dl

    vettä

Valmistusohjeet

  1. Halkaise rintafileet pituussuunnassa kahtia. Viipaloi kuorittu valkosipulin kynsi ja sekoita öljyn kanssa. Sivele fileet mausteöljyllä. Peitä kelmulla ja anna maustua sen aikaa kun teet salaatin ja kastikkeen. Pese ja revi salaatit. Suikaloi paprikat, kuivatut tomaatit ja meloni. Sekoita ainekset. Pariloi artisokat nopeasti pannulla.

  2. Valmista kastike. Halkaise passionhedelmät, kaiva hedelmälihat lusikalla kattilaan. Lisää vesi ja sokeri, kiehauta ja siirrä jäähtymään. Lisää joukkoon etikka ja siivilöi. Lisää oliiviöljy ja mustapippuri. Lisää kastike salaatin joukkoon tai tarjoa kastike erikseen, varsinkin, jos salaatti joutuu odottamaan syöjiä.

  3. Aseta salaatti keoksi lautasen keskelle ja aseta hakaistut kirsikkatomaatit ja pariloidut artisokat ympärille. Koristele esim. herneenversoilla. Paista nopeasti broilerifileet pannulla ja nosta salaatin päälle. Tarjoa heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit