Rahkapiirakka

Voit tehdä yhden ison rahkapiirakan tai sitten pienempiä rahkapullia.

Ainekset

4 dl
maitoa
50 g
(1 pkt) tuorehiivaa
0,5 tl
suolaa
1,5 dl
sokeria
1 rkl
jauhettua kardemummaa
10-14 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Täyte:
500 g
maitorahkaa
1 dl
smetanaa tai ranskankermaa
2
munaa
1 dl
sokeria
1,5 dl
rusinoita
2 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon 2 dl vehnäjauhoja sakeaksi velliksi. Peitä liinalla ja vie vedottomaan paikkaan n. 15 minuutiksi.
  2. Kun velli kuplii selvästi, sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Kun taikina alkaa olla melko kiinteää, vaivaa joukkoon huoneenlämpöinen voi. Jos teet pellillisen pirakkaa, voi taikina olla melko löysä. Pikkupiirakoihin täytyy taikina olla kiinteämpi, jotta voit pyöritellä siitä pullia.
  3. Taputtele taikin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä reunat korkeammiksi. Kohota liinalla peitettynä 15 min. Sekoita täytteen ainekset. Voitele piirakkapohjan reunat ensin kananmunalla ja sekoita loput täytteeseen.
  4. Kaada täyteainekset piirakkapohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 min, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet väriä.
  5. Pikkupiirakoita saat leipomalla taikinasta 16-20 pikkupullaa. Paina esim. jauhotetun juomalasin pohjalla syvennys pulliin, voitele reunat ja täytä syvennykset. Voit koristella esim. säilykeaprikoosilla. Paista 225 asteessa 10-15 min.

Kommentit

    Näytä lisää