Reseptit

Kuorrutettu porkkanakakku

Porkkanakakku saa pehmeän tuorejuustokuorruksen.

Ainekset

2
munaa
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
100 g
voita sulatettuna
3 dl
porkkanaraastetta
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
ripaus muskottia
Kuorrutus:
n.100 g
tuorejuustoa, esim. Philadelphia
50 g
voita
1,75 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hieno porkkanaraaste, voisula ja kuivat aineet. Rasvaa ja jauhota tasapohjainen n. litran vetoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  2. Kypsennä 200 asteessa n. 20-30 min. Jäähdytä. Kumoa kakku vuoasta. Vatkaa kuorrutusaineet kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle.

Kommentit

    Näytä lisää