Raparperi-paahtokermavanukas - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperi-paahtokermavanukas

Raparperi-paahtokermavanukkaassa on rapea pinta, mutta pehmeä sisus.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 3

    munankeltuaista

  • 1 dl

    sokeria

  • 1

    vaniljatanko

  • 2,5 dl

    kuohukermaa

  • 0,5 dl

    maitoa

  • 2

    raparperinvartta

  • fariinikidesokerisekoitusta pintaan

Valmistusohjeet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Lisää vuokiin pieniksi paloitellut raparperinvarret.

  2. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu juoksevalta, jatka kypsennystä nostamatta lämpötilaa, kunnes vanukas on kiinteää. Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle sokeriseosta juuri ennen tarjoilua ja polta pinta grillin uunivastuksen alla tai käsikaasupullolla rapean ruskeaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit