Punasipuli-chilikastike

Punasipuli-chilikastike sopii esimerkiksi paistetun tonnikalan lisukkeeksi.

Ainekset

4-6
punasipulia
1 rkl
oliiviöljyä
2 kerää
punasikurisalaattia
1 rkl
sokeria
1 dl
basilikanlehtiä
1 dl
sweet chili -kastiketta
2 dl
kuivaa valkoviiniä
mustapippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata pannussa voi ja lisää sokeri joukkoon. Kuullota lohkotut sipulit voissa. Lisää valkoviini ja chilikastike. Anna kiehua hetki.
  2. Lisää lopuksi punasikurit ja suikaloidut basilikanlehdet. Mausta pippurilla ja suolalla. Aseta päälle esim. paistettua tonnikala.
  3. Tonnikalan valmistus: Mausta tonnikala mustapippurilla ja suolalla ja sivele oliiviöljyllä. Pariloi kyljykset nopeasti pannulla ja kypsennä joko 180 asteisessa uunissa tai folioon kietaistuna miedolla lämmöllä grillissä tai parilapannulla n. 10 min. Jätä kala mediumiksi.

Kommentit

    Näytä lisää