Reseptit

Samppanjarisotto ja tryffeleitä

Sieniliemeen tehty samppanjarisotto maistuu ylelliseltä.
  • n. 8 annosta

Ainekset

Sieniliemi:
1 paketti
tuoreita herkkusieniä
2
sipulia
1
purjosipuli
2-3 rkl
rypsiöljyä
2 l
vettä
timjamia
Risotto:
60 g
voita
400 g
risottoriisiä (carnaroli tai arborio)
1,5 l
sienilientä
1,5 dl
samppanjaa
50 g
voita
1/2 dl
kermaa
maldon suolaa
valkopippuria
tryffeliä (löytyy myös säilöttynä)

Valmistusohjeet

  1. Silppua herkkusienet pieneksi. Paista kevyesti rypsiöljyssä, lisää sipulit ja anna kuullottua. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua tunnin verran. Liemi kiehuu kasaan, joten sitä on jäljellä reilu litra keittämisen jälkeen. Siivilöi liemi ja pidä kuumana.



  2. Sulata voi kasarissa. Lisää riisi ja kuullota se kirkkaaksi. Varo polttamasta riisiä. Lisää kuumaa sienilientä niin, että riisi peittyy. Anna poreilla miedolla lämmöllä ja lisää lientä aina tarpeen mukaan. Sekoittele koko ajan.

  3. Lisää lientä tarpeen mukaan kunnes riisi rupeaa olemaan pehmeää. Maistele välillä. Kun riisi on melkein valmis, lisää samppanja ja anna poreilla vielä hetki. Viimeistele tilkalla kermaa ja voilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  4. Viipaloi tryffeli omalla leikkurillaan tai perunankuorimaveitsellä ja sekoita risoton joukkoon. Jos teet tämän ilman tryffeleitä, korvaa kerma parmesanraasteella.

Kommentit

    Näytä lisää