Tryffelirisotto

Tryffelirisotossa on hienostunut maku.
  • 4 hengelle

Ainekset

1
hienonnettu sipuli
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
1 dl
valkoviiniä
n.8 dl
kanalientä
suolaa
mustapippuria
mustaa tryffeliä

Valmistusohjeet

  1. Kuullota hienonnettu sipuli kattilassa oliiviöljyssä ja lisää riisi ja kuullota riisi läpikuultavaksi (ei saa ruskistua). Lisää valkoviini ja anna viinin imeytyä riisiin.
  2. Lisäile kuumaa kanalientä juuri sen verran että riisi peittyy, keitä miedolla lämmöllä ja sekoittele. Lisää vähitellen kanalientä kokoajan sekoittaen. Keitä niin, että riisi on al dente (noin 20 min.).
  3. Mausta ja lisää ohueksi siivutettu tryffeli.

    Älä sekoita risottoon parmesania, sillä se helposti peittää tryffelin maun. Halutessasi voit laittaa parmesanraasteen pöytään.

Kommentit

    Näytä lisää