Omenalehikäinen ja kanelikreemi

Omenalehikäinen on ihana syysherkku, joka tarjoillaan kanelikreemillä maustetun kermavaahdon kera.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • Kanelikreemi:

  • 2,5 dl

    maitoa

  • 3

    munankeltuaista

  • 20 g

    Maizena-jauhoja

  • yhden halkaistun

    vaniljatangon sisus

  • 1 rkl

    vihreää kardemummaa

  • 50 g

    sokeria

  • 8

    kiinteää omenaa

  • yhden halkaistun

    vaniljatangon sisus

  • 1 rkl

    kardemummaa

  • 3

    tähtianista halutessasi

  • sokeria

  • jauhettua kanelia

  • 1 pkt

    voitaikinaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista kanelikreemi: pane kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa hiljalleen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.

  2. Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Pyörittele lohkot sokeri-kaneliseoksessa ja nosta voideltuun uunivuokaan mausteiden kanssa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

  3. Leikkaa kaulitusta taikinasta (paksuus 0,5 cm) noin 5x15 sentin kokoisia paloja. Paina kaulimella levyn keskusta ohuemmaksi, näin saat keskelle pienen uran ja reunat nousevat paistettaessa ylös. Levitä kreemiä levyjen pohjalle ja lado omenat päälle.

  4. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes voitaikina on rapean kypsää. Tarjoile kreemillä maustetun kermavaahdon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit