Omenalehikäinen ja kanelikreemi

Omenalehikäinen on ihana syysherkku, joka tarjoillaan kanelikreemillä maustetun kermavaahdon kera.

Ainekset

Kanelikreemi:
2,5 dl
maitoa
3
munankeltuaista
20 g
Maizena-jauhoja
yhden halkaistun
vaniljatangon sisus
1 rkl
vihreää kardemummaa
50 g
sokeria
8
kiinteää omenaa
yhden halkaistun
vaniljatangon sisus
1 rkl
kardemummaa
3
tähtianista halutessasi
sokeria
jauhettua kanelia
1 pkt
voitaikinaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista kanelikreemi: pane kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa hiljalleen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.
  2. Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Pyörittele lohkot sokeri-kaneliseoksessa ja nosta voideltuun uunivuokaan mausteiden kanssa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Leikkaa kaulitusta taikinasta (paksuus 0,5 cm) noin 5x15 sentin kokoisia paloja. Paina kaulimella levyn keskusta ohuemmaksi, näin saat keskelle pienen uran ja reunat nousevat paistettaessa ylös. Levitä kreemiä levyjen pohjalle ja lado omenat päälle.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes voitaikina on rapean kypsää. Tarjoile kreemillä maustetun kermavaahdon kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää