Omenapiiras (tarte tatin) - Reseptit - Ilta-Sanomat

Omenapiiras (tarte tatin)

Omenapiiraaseen tulee herkullinen maku, kun omenat karamellisoidaan voissa ja sokerissa.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 125 g

    vehnäjauhoja

  • 200 g

    notkeaa voita

  • 1

    kananmuna

  • (1 rkl

    vettä)

  • <b>Täyte:</b>

  • n. 1 kg

    happamia omenoita

  • 100 g

    sokeria

  • 100 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauhot ja voi keskenään. Lisää kananmuna ja tarvittaessa vesi. Älä vaivaa taikinaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

  2. Kuori omenat ja poista niistä siemenkota. Paloittele omenat 8 osaan ja muotoile lohkot kulmistaan pyöreiksi. Sulata teräskattilassa sokeri, lisää voi ja omenalohkot. Anna kuullottua hetki, älä polta. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Nosta pois liedeltä.

  3. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi haluamasi kokoiseksi ja malliseksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta omenalohkot taikinan päälle ja sivele loppu kattilassa oleva voi-sokeriseos omenalohkojen päälle. Paista 180-asteissa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit