Pinaattikeitto ja ahvenvarras

Pinaattikeitto valmistetaan tuoreesta pinaatista. Sen lisäkkeeksi sopivat ahvenvartaat, jotka valmistuvat nopeasti uunissa tai grillissä.

Ainekset

n. 400 g
tuoreita pinaatinlehtiä
4 dl
kahvikermaa
2 dl
kuohukermaa
2 dl
hyvää kanalientä
2
silputtua salottisipulia
1 dl
silputtua ruohosipulia
raastettua muskottipähkinää
1/2
limen mehu
4
keitettyä viiriäisen munaa
4
ahvenfilettä
seesaminsiemeniä
voita

Valmistusohjeet

  1. Ryöppää pinaattia suolalla maustetussa vedessä 2-3 min. Siivilöi pinaatit ja ja jäähdytä se jäävedessä, otta maku ja värit säilyvät. Silppua pinaatinlehdet pieniksi.

    Kuullota silppu sipulisilpun kanssa voissa kattilassa. Lisää kermat, kanaliemi ja limetimehu ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta keitto muskotilla ja ruohosipulilla.
  2. Sekoita keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi keitto halutessasi. Halkaise viiriäisenmunat ja nosta lautaselle keiton kanssa. Tarjoa seesaminsiemenillä kuorrutetun ahvenvartaan kanssa.
  3. Leikkaa ahvenfileet pituussunnassa kahtia ja pujota viuhkanomaisesti varrastikkuun. Sivele pehmeällä voilla ja ripottele pinnalle runsaasti seesaminsiemeniä päälle.

    Grillaa grillissä tai uunissa 220 asteessa n. 5 min eli kypsäksi.

Kommentit

    Näytä lisää