Sitruuna-mustikkaherkku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sitruuna-mustikkaherkku

Sitruuna-mustikkaherkussa on herkullisen pehmeä kuorrute.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 200 g

    sokeria

  • 0,5 l

    vettä

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • mustapippuria

  • hyppysellinen kardemummaa

  • <b>Kuorrute:</b>

  • 1,5

    sitruunan mehu

  • 1,5

    sitruunan hienoksi raastettu kuori

  • 2

    kananmunaa

  • 100 g

    sokeria

  • 150 g

    voita

  • 400 g

    mustikoita

Valmistusohjeet

  1. Kaada kattilaan vesi, sokeri ja sitruunamehu. Lisää pari kierrosta pippuria myllystä ja kardemumma. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mustikat pariksi minuutiksi. Siivilöi mustikat liemestä. Älä heitä lientä pois. Voit tehdä siitä keittoa, totia tms. Jaa marjat neljään annosmaljaan tai lautaselle ja jääkaappiin.

  2. Valmista kuorrutus. Sekoita sitruunankuori ja sokeri teräskulhossa. Lisää sitruunamehu ja munat. Kypsennä vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes kreemi on tasaisen kiinteää. Jäähdytä ja sekoita välillä.

  3. Kaada kuorrute tehosekoittimeen, lisää voi ja anna pyöriä tasaiseksi. Lisää mustikoiden päälle ruokalusikallinen lientä ja kuorrutetta niin, että marjat peittyvät. Halutessasi voit ripotella pintaan fariini-kidesokeriseosta ja polttaa pienellä kaasupolttimella pinnan rapeaksi. Tarjoile esim. pienten kanelipullien tai mureiden keksien kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit