Hummus - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hummus

Hummus

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • n. 2 dl

    kikherneitä

  • (n. 2 rkl

    tahinia=seesaminsiementahnaa)

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 tl

    kuminaa

  • 2-3 rkl

    oliiviöljyä

  • sitruunamehua

  • mustapippuria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kikherneitä liotetaan n. 6 tuntia, jonka jälkeen niitä keitetään runsaassa vedessä n. 2 tuntia. Kypsät herneet valutetaan ja jäähdytetään hyvin. Sekoita herneet, halutessasi tahinitahna, murskattu valkosipulinkynsi, kumina ja sopiva määrä oliiviöljyä ja soseuta ainekset tehosekottimessa. Mausta seos pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Hummustahna maistuu esim. pitäleivän seurana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit