Yrttisiikaa ja punasipulihöystö

Yrttisiian seuraksi sopii maukas punasipulihöystö.

Ainekset

25 g
voita
1 pieni
kirpeä omena
1 dl
silputtua persiljaa
2 rkl
tuoretta rakuunaa
1 rkl
tuoretta timjamia
pieni pala
purjoa
valkopippuria myllystä
suolaa
3-4
punasipulia
100 g
palsternakkaa
oliiviöljyä
1 rkl
sokeria
mustapippuria
suolaa
1 dl
punaviiniä
2 kpl (n. 600g)
siikafileetä tai muuta vaaleaa kalaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita voin joukkoon silputut yrtit, purjo ja raastettu omena. Mausta pippurilla ja suolalla. Levitä seos toiselle kalafileelle ja nosta toinen filee päälle.
  2. Suikaloi palsternakka ohuiksi suikaleiksi ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Kuullota öljyssä. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle punaviini. Siirrä seos pannun reunoille.
  3. Nosta täytetty kala keskelle pannua. Hauduta kannen alla n. 5 min. Käännä varovasti ja jatka hauduttamista noin 5-10 min. Sekoita punasipuliseosta välillä varovasti.

Kommentit

    Näytä lisää