Broileriwok - Reseptit - Ilta-Sanomat

Broileriwok

Broileriwokkiin voit käyttää lempikasviksiasi.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 400-500 g

    broilerin rintafileetä

  • 1

    porkkana

  • 0.5

    purjo

  • 100 g

    sokeriherneitä

  • 100 g

    (siitake)sieniä

  • 1 pieni

    sipuli

  • 200 g

    valkokaalia

  • 100 g

    suolapähkinöitä

  • 0.5

    kesäkurpitsa

  • nuudeleita

  • seesam- tai oliiviöljyä

  • mustapippuria

  • tuoretta korianteria

  • <b>Maustekastike:</b>

  • 1 rkl

    kalakastiketta

  • 1 rkl

    osterikastiketta

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • 4 rkl

    sokeria

  • 3 tl

    raastettua inkivääriä

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1 dl

    vettä

Valmistusohjeet

  1. Halkaise broilerin rintafileet pituussuunnassa, suikaloi ja pyörittele tilkassa seesamöljyä. Viipaloi porkkana ohuiksi ovaalinmuotoisiksi viipaleiksi. Leikkaa purjo salmiakinmuotoisiksi paloiksi tai reiluiksi rinkuloiksi. Puhdista herneet. Suikaloi sipuli ja valkokaali. Poista sienistä kannat ja viipaloi. Halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi se hiukan viistoon.

  2. Liota nuudelit lämpimässä vedessä. Huuhtele suolapähkinät vedellä, valuta. Paista broilerinsuikaleita wokissa minuutin verran, lisää kaali, porkkanat ja puolet maustekastikkeesta. Anna kypsyä kannen alla hetki.

  3. Lisää loput kasvikset, pähkinät ja maustekastike. Anna kypsyä hetki ja lisää sitten rouhittua mustapippuria. Valuta ja purista nuudelit kuiviksi, lisää joukkoon nostellen. Anna lämmetä, tarkista maku.

  4. Tarjoile keittolautaselta ja ripota päälle hienonnettua korianteria. Maustekastike: Sulata sokeri veteen. Sekoita aineet keskenään ja anna maustua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit