Hirvikääryleet ja karpalokastike

Hirvikääryleet täytetään tuorejuustolla ja kruunataan maukkaalla karpalokastikkeella. Tarjoa lisäkkeenä perunamuusia tai keitettyjä perunoita.

Ainekset

n. 1 kg
hirven paahto- tai sisäpaistia
suolaa ja mustapippuria myllystä
200 g
tuorejuustoa
5-6
lehteä tuoretta salviaa silputtuna
muutama oksa tuoretta timjamia
2
valkosipulinkynttä silputtuna
2 rkl
voita paistamiseen
Kastike:
1 pieni
porkkana
pala
purjoa
pala
selleriä
1 rkl
voita
2 dl
karpaloita tai puolukoita
5 dl
hyvää liha- tai riistalientä
1 tl
sokeria
(8
katajanmarjaa)
mustapippuria myllystä
suolaa
2 rkl
ohra- tai maissitärkkelystä
0,5 dl
punaviiniä tai vettä
n. 1 kg
hirven paahto- tai sisäpaistia

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kastikeliemi. Freesaa suikaloidut kasvikset
    voissa paistinpannussa. Lisää karpalot, lihaliemi ja mausteet. Keitä noin 20 min.
  2. Leikkaa sillä aikaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita juustoon yrtit ja valkosipuli. Jaa seos lihaviipaleille ja kääri rullalle. Sulje tikulla.
  3. Kuumenna voi pannulla ja ruskista rullat muutama kerrallaan. Laita lihakääryleet pannulle ja siivilöi kastikeliemi päälle. Hauduta pannulla kannen alla noin 40 min. Tarkista maku.
  4. Suurusta kastike punaviinitilkkaan sekoitetulla tärkkelyksellä. Keitä välillä sekoitellen pari minuuttia, kunnes kastike on kauniin kiiltävää. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää