Hirvikääryleet ja karpalokastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hirvikääryleet ja karpalokastike

Hirvikääryleet täytetään tuorejuustolla ja kruunataan maukkaalla karpalokastikkeella. Tarjoa lisäkkeenä perunamuusia tai keitettyjä perunoita.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • n. 1 kg

    hirven paahto- tai sisäpaistia

  • suolaa ja mustapippuria myllystä

  • 200 g

    tuorejuustoa

  • 5-6

    lehteä tuoretta salviaa silputtuna

  • muutama oksa tuoretta timjamia

  • 2

    valkosipulinkynttä silputtuna

  • 2 rkl

    voita paistamiseen

  • <b>Kastike:</b>

  • 1 pieni

    porkkana

  • pala

    purjoa

  • pala

    selleriä

  • 1 rkl

    voita

  • 2 dl

    karpaloita tai puolukoita

  • 5 dl

    hyvää liha- tai riistalientä

  • 1 tl

    sokeria

  • (8

    katajanmarjaa)

  • mustapippuria myllystä

  • suolaa

  • 2 rkl

    ohra- tai maissitärkkelystä

  • 0,5 dl

    punaviiniä tai vettä

  • n. 1 kg

    hirven paahto- tai sisäpaistia

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kastikeliemi. Freesaa suikaloidut kasvikset voissa paistinpannussa. Lisää karpalot, lihaliemi ja mausteet. Keitä noin 20 min.

  2. Leikkaa sillä aikaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita juustoon yrtit ja valkosipuli. Jaa seos lihaviipaleille ja kääri rullalle. Sulje tikulla.

  3. Kuumenna voi pannulla ja ruskista rullat muutama kerrallaan. Laita lihakääryleet pannulle ja siivilöi kastikeliemi päälle. Hauduta pannulla kannen alla noin 40 min. Tarkista maku.

  4. Suurusta kastike punaviinitilkkaan sekoitetulla tärkkelyksellä. Keitä välillä sekoitellen pari minuuttia, kunnes kastike on kauniin kiiltävää. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit