Mozzarella-basilikatoast ja lämmin tomaattisalsa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mozzarella-basilikatoast ja lämmin tomaattisalsa

Mozzarella ja basilika ovat loistavia toastin täytteitä. Makuelämyksen kruunaa lämmin tomaattisalsa.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 8

    viipaletta paahtoleipää

  • mozzarellajuustoa

  • 1 ruukku

    tuoretta basilikaa

  • 2

    salottisipulia

  • 2-3

    valkosipulinkynttä

  • 4-5

    kaltattua tomaattia TAI

  • 400 g

    säilöttyjä tomaatteja

  • 0,5 dl

    valkoviiniä tai sitruunamehua

  • 2 tl

    sokeria

  • mustapippuria myllystä

  • suolaa

  • voita

Valmistusohjeet

  1. Voitele paahtoleivät kevyesti voilla. Levitä puolille leivistä juustoa viipaleina ja muutama basilikanlehti. Mausta pippurilla ja suolalla. Nosta toinen leipä kanneksi ja paina kevyesti. Paahda leivät kuumalla grillipannulla tai voileipägrillissä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Leikkaa leivät kolmioiksi ja nosta lautasille.

  2. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet paistinpannulla voissa. Kaada joukkoon viini. Mausta mustapippurilla, sokerilla ja suolalla. Kuutioi tomaatit pieneksi ja sekoita sipulien joukkoon. Kuumenna.

  3. Kaada kastike toastien viereen ja silppua basilikaa pinnalle. Tarjoa alkupalaksi. Ruokaisampaan versioon voit käyttää toastien sisällä juuston lisäksi jotain leikkeleitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit