Muhkeat mustikkapannarit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Muhkeat mustikkapannarit

Nämä mustikkapannarit ovat paksumpia kuin perinteiset letut.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 2

    kananmunaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 dl

    maitoa

  • 2 dl

    kermaviiliä tai rasvatonta piimää

  • 2 tl

    öljyä

  • 1 rkl

    hunajaa tai sokeria

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 2,5 dl

    vehnäjauhoja (osa voi olla grahamjauhoja)

  • 2-3 dl

    mustikoita

  • voita paistamiseen

  • Marjakastike:

  • 0,5 dl

    omenatäysmehua

  • 1 dl

    sokeria

  • 4 dl

    erilaisia marjoja (mustikoita, vadelmia, masikoita, viinimarjoja)

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kulhossa kananmunat, suola, hunaja, maito, öljy ja kermaviili tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kaada kananmunaseokseen. Lisää mustikat. Sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan.

  2. Kuumenna pieni nokare voita pienellä paistinpannulla ja nosta taikinaa pari lusikallista pannulle. Muhkeiden pannukakkujen tulee olla paksumpia kuin kotoisat lettumme. Älä paista liian kuumalla pannulla, etteivät pannarit pala. Kun reunat ovat ruskeita käännä. Paista kaikki pannarit. Pidä paistetut pannarit lämpiminä uunissa tai foliolla peitettynä liedellä. Tarjoa mustikoiden ja marjakastikkeen kanssa. Tai tarjoa lisänä vaahterasiirappia.

  3. Kastike: Keitä marjakastikkeen mehua ja sokeria noin 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Lisää marjat ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit