Tumma lihaliemi

Lihalientä voi käyttää kastikkeiden ja keittojen pohjana.

Ainekset

1,5 kg
häränhäntiä
1,5 kg
lihaisia luita
n.4 l
vettä
1 kg
kasviksia
(porkkanaa, selleriä, sipulia, herkkusieniä, palsternakkaa)
laakerinlehtiä
persiljaa
timjamia
karkeata merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Ruskista lihaisat luut 240 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskistuneet kunnolla.

  2. Laita häränhännät ja luut isoon kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kiehauta ja kuori vaahto tarkkaan pois.

  3. Lisää loput raaka-aineet ja keitä 4-5 h. Siivilöi kankaan läpi ja tarkista maku.

    Halutessasi voit maustaa lihaliemen tilkalla sherryä tai madeiraa.

Kommentit

    Näytä lisää