Reseptit
Tumma lihaliemi

Tumma lihaliemi
Lihalientä voi käyttää kastikkeiden ja keittojen pohjana.
Ainekset
- 1,5 kg
- häränhäntiä
- 1,5 kg
- lihaisia luita
- n.4 l
- vettä
- 1 kg
- kasviksia
- (porkkanaa, selleriä, sipulia, herkkusieniä, palsternakkaa)
- laakerinlehtiä
- persiljaa
- timjamia
- karkeata merisuolaa
Valmistusohjeet
- Ruskista lihaisat luut 240 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskistuneet kunnolla.
- Laita häränhännät ja luut isoon kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kiehauta ja kuori vaahto tarkkaan pois.
- Lisää loput raaka-aineet ja keitä 4-5 h. Siivilöi kankaan läpi ja tarkista maku.
Halutessasi voit maustaa lihaliemen tilkalla sherryä tai madeiraa.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää