Pastasalaatti

Pastasalaatti sopii vaikka grillatun lihan lisukkeeksi.

Ainekset

300 g
kypsää pientä simpukan mallista pastaa
3
valkosipulinkynttä
250 g
kirsikkatomaatteja (punaisia ja keltaisia)
50 g
mustia kivettömiä oliiveja
1
avocado
2 rkl
hienonnettua basilikaa
puolikas kurkku
Kastike:
3 rkl
valkoviinietikkaa
7 rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta suolalla ja valkosipulinkynsillä maustetussa vedessä, kunnes pasta on al dente, eli kovan kypsää, noin 5 minuuttia. Valuta hyvin ja jätä valkosipulit sivuun kastiketta varten.
  2. Pilko kaikki muut ainekset kuutioksi, kooltaan noin ½ pastan koosta. Sekoita kaikki aineet keskenään. Murskaa valkosipuli morttelissa ja sekoita joukkoon valkoviinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri. Sekoita kastike salaattiin.

Kommentit

    Näytä lisää