Vihanneskeitto ja pistou-tahna - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vihanneskeitto ja pistou-tahna

Vihanneskeitto ja pistou-tahna

3.1.2002 14:47

Ainekset

  • 2-3 l

    kasvislientä tai vettä

  • 6

    perunaa

  • 5

    porkkanaa

  • 2

    pientä kesäkurpitsaa

  • 1

    pieni selleri

  • 1

    pieni nauris

  • 2

    salottisipulia

  • 1 rkl

    voita

  • lituskaherneitä

  • 0,5 dl

    liotettuja valkoisia papuja

  • Pistou-tahna:

  • 30

    keskikokoista basilikan lehteä

  • 6

    valkosipulin kynttä

  • 100 g

    raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • musta- ja valkopippuria myllystä

  • karkeaa suolaa

Valmistusohjeet

  1. Liota papuja yön yli vedessä. Pilko kasvikset haluamasi muotoisiksi. Kuullota sipuli kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja nauris. Lisää liemi ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää perunat ja jatka keittämistä. Lisää viimeiseksi kesäkurpitsat, herneet ja liotetut pavut. Keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile pistou-tahnan kanssa. Pistou-tahnan valmistus: Silppua basilikan lehdet monitoimikoneessa. Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää. Voit valmistaa pistou-tahnan myös huhmaressa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit