Bouillabaisse - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bouillabaisse

Bouillabaisse on herkullinen ranskalainen kalakeitto.

14.1.2002 9:25

Ainekset

  • 3 kg

    kalaa ja äyriäisiä, mieluusti välimeren kaloja mutta itämeren kalat käyvät yhtä hyvin

  • 2 kpl

    isoa rapua

  • 2 kpl

    purjoa

  • 2 kpl

    isoa sipulia

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 5 kpl

    tomaattia

  • 4 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 1 kpl

    laakerinlehti

  • 1 kpl

    fenkoli

  • 1 rkl

    hienonnettua timjamia

  • 1 rkl

    hienonnettua persiljaa

  • 1 tl

    raastettua appelsiininkuorta

  • 1 g

    sahramia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • ranskalaista maalaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Puhdista kalat ja äyriäiset. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Kuullota sipuli, valkosipuli ja purjo paksupohjaisessa kattilassa noin puolessa oliiviöljyn määrästä, älä anna ruskistua. Kuori tomaatit ja kuutioi, hienonna yrtit.

  2. Lisää tomaatit ja yrtit kattilaan, anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää ravut ja kiinteä lihaisemmat kalat kattilaan. Lisää mausteet ja loput oliiviöljystä. Lisää joukkoon kiehuvaa vettä niin, että kalat juuri peittyvät. Anna hautua miedosti kiehuen noin 10 minuuttia. Lisää loput kalat ja ja kiehauta kovalla lämmöllä vielä noin 6-8 minuuttia.

  3. Nosta kalat ja äyriäiset keitosta lämmitetylle vadille. Laita maalaisleipä viipaleet kuhunkin keittokulhoon ja tarjoile keitto. Kukin ruokailija voi lisätä kalat oman maun mukaan. Keitossa voi lisäksi käyttää esim. perunaa. Tarjoile rouillen tai aiolin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit