Pannuhalstrattu lohi nuudeleilla soijakastikkeessa

Pannuhalstrattu lohen kanssa maistuvat nuudelit soijakastikkeessa.

Ainekset

2 kpl
100-150 g lohifilettä nahkoineen
150 gr
nuudelia
1 dl
makeaa chilikastiketta
0.5 dl
mangopyreetä (tuoretta tai pilttiä)
2 rkl
vettä
2 kpl
valkosipulinkynttä pilkottuna
0.5 dl
hakattua tuoretta basilikaa
0.5 dl
vähäsuolaista soijaa
2 rkl
fariinisokeria
1 kpl
limetinmehu puristetusta limestä

Valmistusohjeet

  1. Keitä nuudelit kiehuvassa vedessä - menee ehkä minuutti. Valuta siivilässä, pysäytä kypsyminen kylmässä vedessä.
  2. Laita soija, fariinisokeri ja limetinmehu kiehumaan kasaan pannulle, saa porista kunnolla muutaman (3-4) minuuttin ajan.
  3. Lohta varten pannu kuumenemaan, kaada pannulle oliiviöljyä.
  4. Laita chilikastike, mangopure, vesi, valkosipuli ja basilika pannulle, kuumenna, anna porista pari minuuttia ja veivaa sekaan nuudeli, hauduta vielä kaksi minuuttia
  5. Kun laitat 4. kohdan tulille, heitä kala pannulle. Paista suhteellisen tiukalla sykkeellä 2-3 minuuttia nahkapuolelta rapeaksi, käännä ja vielä minuutti päällispuolelta. Suolaa, pippuroi.
  6. Laita nuudelit lautaselle, kala päälle, soijakastiketta ympärille ja tuoretta basilikaa koristeeksi.

Kommentit

    Näytä lisää