Tomaatti-inkivääripenne

Tomaatti-inkivääripasta on näppärä arkiruoka.

Ainekset

500 g
kuivaa pastaa
1 1/2 dl
parmesanraastetta
Kastike:
50 g
raastettua inkivääriä
400 g
kuorittuja, valutettuja tomaatteja
1/2 dl
oliiviöljyä
3 kpl
valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
meiramia
parmesanraastetta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää hienonnettu valkosipuli, inkivääri ja peperonchino. Sekoita ja lisää valutetut tomaatit, mausta. Keitä noin 15 minuuttia eli kunnes tomaatit ovat hajonneet.

  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al dente, eli kovan kypsäksi, noin 12 minuuttia. Valuta huolellisesti ja lisää kastikkeen joukkoon, mausta meiramilla. Annostele ja laita päälle parmesanraastetta.

  3. Italiassa perinteisesti tämä pasta tunnetaan Sisilialaisena kesäpastana. Meille mukavan tulisuutensa ansiosta se sopii myös talviseen ruokapöytään. Parmesanraasteen voi korvata ricotta salata -juustolla, joka on kypsytetty raastettava ricottajuusto.

Kommentit

    Näytä lisää