Tomaatti-inkivääripenne - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaatti-inkivääripenne

Tomaatti-inkivääripasta on näppärä arkiruoka.

11.2.2002 15:27

Ainekset

  • 500 g

    kuivaa pastaa

  • 1 1/2 dl

    parmesanraastetta

  • <b>Kastike:</b>

  • 50 g

    raastettua inkivääriä

  • 400 g

    kuorittuja, valutettuja tomaatteja

  • 1/2 dl

    oliiviöljyä

  • 3 kpl

    valkosipulinkynttä

  • suolaa ja pippuria

  • meiramia

  • parmesanraastetta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää hienonnettu valkosipuli, inkivääri ja peperonchino. Sekoita ja lisää valutetut tomaatit, mausta. Keitä noin 15 minuuttia eli kunnes tomaatit ovat hajonneet.

  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al dente, eli kovan kypsäksi, noin 12 minuuttia. Valuta huolellisesti ja lisää kastikkeen joukkoon, mausta meiramilla. Annostele ja laita päälle parmesanraastetta.

  3. Italiassa perinteisesti tämä pasta tunnetaan Sisilialaisena kesäpastana. Meille mukavan tulisuutensa ansiosta se sopii myös talviseen ruokapöytään. Parmesanraasteen voi korvata ricotta salata -juustolla, joka on kypsytetty raastettava ricottajuusto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit