Reseptit
Pinaatti-ricottaraviolit sitruunakastikkeella

Pinaatti-ricottaraviolit sitruunakastikkeella
Sitruuna tuo hyvän säväyksen pinaatti-ricottaraviolien kastikkeeseen.
Ainekset
- 250 g
- pinaattia
- 1 kpl
- sipuli
- 1/2
- sitruunan raastettu kuori
- raastettua muskottia
- 50 g
- voita
- 200 g
- ricottajuustoa
- suolaa
- valkopippuria
- Sitruuna-voikastike:
- 100 g
- voita
- 1
- puristetun sitruunan mehu
- 1/2 dl
- hienonnettua persiljaa tai kevätsipulin varsia
- 1/2 dl
- valkoviiniä tai kasvislientä
- Päälle:
- 1 1/5 dl
- parmesanraastetta
- Lisäksi tuorepastataikinaa
Valmistusohjeet
- Pinaatti-ricottatäyte:
Freesaa pinaatti ja hienonnettu sipuli voissa pannulla ja mausta. Hienonna veitsellä aivan hienoksi ja purista pienen siivilän tai keittiöliinan läpi kuivaksi. Sekoita seoksen joukkoon ricottajuusto. Pyörittele massasta pieniä palloja. - Kastike:
Sulata voi pannulla, lisää loput ainekset ja tarjoile raviolien kanssa. - Raviolien valmistus:
Kauli pastataikina ohueksi levyksi, aina yksi pykälä pastakoneesta kerrallaan ja taikina joka kerroksen jälkeen kaksinkertaiseksi käännettynä.
Asettele täytepallot taikina nauhan puolikkaalle noin 5 cm välein. Kostuta välit vedellä ja paina toinen puoli taikinasta päälle. Leikkaa ravioleista haluamasi muotoisia ja varmista, että reunat ovat huolellisesti kiinni toisissaan.
Keitä pasta suolalla maustetussa, kiehuvassa vedessä noin 4-7 minuuttia. Annostele lautasille ja laita kastike päälle, ripottele päälle parmesanraastetta.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää