Pinaatti-ricottaraviolit sitruunakastikkeella

Sitruuna tuo hyvän säväyksen pinaatti-ricottaraviolien kastikkeeseen.

Ainekset

250 g
pinaattia
1 kpl
sipuli
1/2
sitruunan raastettu kuori
raastettua muskottia
50 g
voita
200 g
ricottajuustoa
suolaa
valkopippuria
Sitruuna-voikastike:
100 g
voita
1
puristetun sitruunan mehu
1/2 dl
hienonnettua persiljaa tai kevätsipulin varsia
1/2 dl
valkoviiniä tai kasvislientä
Päälle:
1 1/5 dl
parmesanraastetta
Lisäksi tuorepastataikinaa

Valmistusohjeet

  1. Pinaatti-ricottatäyte:
    Freesaa pinaatti ja hienonnettu sipuli voissa pannulla ja mausta. Hienonna veitsellä aivan hienoksi ja purista pienen siivilän tai keittiöliinan läpi kuivaksi. Sekoita seoksen joukkoon ricottajuusto. Pyörittele massasta pieniä palloja.
  2. Kastike:
    Sulata voi pannulla, lisää loput ainekset ja tarjoile raviolien kanssa.
  3. Raviolien valmistus:
    Kauli pastataikina ohueksi levyksi, aina yksi pykälä pastakoneesta kerrallaan ja taikina joka kerroksen jälkeen kaksinkertaiseksi käännettynä.

    Asettele täytepallot taikina nauhan puolikkaalle noin 5 cm välein. Kostuta välit vedellä ja paina toinen puoli taikinasta päälle. Leikkaa ravioleista haluamasi muotoisia ja varmista, että reunat ovat huolellisesti kiinni toisissaan.

    Keitä pasta suolalla maustetussa, kiehuvassa vedessä noin 4-7 minuuttia. Annostele lautasille ja laita kastike päälle, ripottele päälle parmesanraastetta.

Kommentit

    Näytä lisää