Punajuuririsotto

Punajuuririsotto maistuu herkulliselta.

Ainekset

1 kpl
iso punajuuri
4 dl
risottoriisiä, esim. carnaroli tai arborio
n.1 l
kasvislientä
1 dl
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
parmesanraastetta
1 rkl
hienonnettua persiljaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä punajuuri kasvisliemessä. Nosta se pois kattilasta ja hienonna. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipuli ja riisi, älä anna ruskistua.
  2. Lisää noin 2 dl kasvislientä (samaa missä punajuuri keitettiin) ja keitä niin, että liemi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää toiset 2 dl lientä ja toista keittäminen, kunnes riisi on kypsää.
  3. Sekoita joukkoon punajuuri ja parmesanraaste. Älä anna enää kiehua. Mausta ja tarkista maku. Parhaimmillaan risotto on tarjoiltaessa löysää, kuitenkin niin että kaikki neste on imeytynyt.

Kommentit

    Näytä lisää