Sinisimpukkakastike

Sinisimpukkakastike tarjoillaan grillatun turskan ja kasvisten kera.

Ainekset

1 kpl
sipuli
12 kpl
valkosipulin kynsiä
timjamia
200 g
sinisimpukoita
1 l
kanalientä
3-4 dl
valkoviiniä
ripaus
cayennepippuria
2-3 dl
kermaa
suolaa
ripaus
sahramia
sitruunan mehua

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin simpukkaliemi. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa, lisää timjamia ja elävät pestyt sinisimpukat. Kaada päälle kanaliemi ja valkoviini. Keitä kannen alla kypsiksi eli noin 5-7 minuuttia. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat auenneet. Nostele kypsät simpukat pois liemestä ja irrota simpukoiden liha kuorista.
  2. Keitä simpukkalientä hetki kasaan, lisää ripaus cayennea sekä osa kermasta. Keitä edelleen vielä hetki lientä kasaan. Lisää suolaa, sahramia, sitruunan mehua sekä loput kermasta. Aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää