Sinisimpukkakastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sinisimpukkakastike

Sinisimpukkakastike tarjoillaan grillatun turskan ja kasvisten kera.

28.2.2002 13:54

Ainekset

  • 1 kpl

    sipuli

  • 12 kpl

    valkosipulin kynsiä

  • timjamia

  • 200 g

    sinisimpukoita

  • 1 l

    kanalientä

  • 3-4 dl

    valkoviiniä

  • ripaus

    cayennepippuria

  • 2-3 dl

    kermaa

  • suolaa

  • ripaus

    sahramia

  • sitruunan mehua

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin simpukkaliemi. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa, lisää timjamia ja elävät pestyt sinisimpukat. Kaada päälle kanaliemi ja valkoviini. Keitä kannen alla kypsiksi eli noin 5-7 minuuttia. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat auenneet. Nostele kypsät simpukat pois liemestä ja irrota simpukoiden liha kuorista.

  2. Keitä simpukkalientä hetki kasaan, lisää ripaus cayennea sekä osa kermasta. Keitä edelleen vielä hetki lientä kasaan. Lisää suolaa, sahramia, sitruunan mehua sekä loput kermasta. Aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit