Vihreää parsaa, uppomuna ja voikastike

Uppomunat ja voikastike ovat klassisia parsan seuralaisia.

11.4.2002 15:55

Ainekset

  • 20 kpl

    vihreää parsaa

  • 8 kpl

    viiriäisen munia

  • etikkaa

  • 1 rkl

    voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori parsat. Keitä suolalla ja ripauksella sokeria maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Jos sinulla ei ole parsakattilaa, niin sido parsat puuvillalangalla nipuksi. Näin herkät nuput säilyvät ehjinä. Jäähdytä parsat. Voit nostaa ne jääveteen, niin vihreä väri ja maku säilyvät.

  2. Riko munat poreilevaan veteen, johon on lisätty etikkaa (1l vettä, 1/2 dl etikkaa). Munat saavat hyytyä vedessä muutaman minuutin.

  3. Kuumenna parsat vielä nopeasti pienessä määrässä vettä ja vähässä voissa. Nostele parsat lautasille, lisää päälle voikastiketta ja uppomunat. Halutessasi voit lisätä annokseen vielä salaattia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit