Maitosuklaamousse ja kornetit

Tarjoa maitosuklaamousse rapeista korneteista.

Ainekset

SUKLAAMOUSSE:
200 g
maitosuklaata
1 kpl
kananmuna
1 kpl
liivatelehti
3 dl
kuohukermaa
KORNETIT:
40 g
suolatonta voita
40 g
tomusokeria
30 g
vehnäjauhoja
40 g
munanvalkuaista

Valmistusohjeet

  1. SUKLAAMOUSSE:
    Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa varovasti. Vatkaa kananmuna vesihauteessa kypsäksi.

    Liuota vedestä puserrettu liivate pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä, sekoita tasaiseksi. Lisää liivate kananmunan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen seokseen. Anna jäähtyä hetki, mutta sekoita välillä.

    Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi ja anna hyytyä 3-4 tuntia. Muotoile lusikalla palloja kornettien sisälle.

  2. KORNETIT:
    Sulata voi juoksevaksi ja lisää siihen tomusokeri ja vehnäjauhot. Vatkaa joukkoon valkuaiset. Anna taikinan levätä hetki.

    Nostele taikinasta lusikalla pieniä kekoja voidellulle pellille ja levitä ne sormella ohuiksi pyöreiksi levyiksi. Paista 200-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi ja muotoile kuumina tötteröiksi. Pidä kiirettä, sillä taikina jäähtyy ja kovettuu nopeasti.

  3. Tarjoile lisänä esim. vadelmista tehtyä kastiketta. Keitä sokerista ja vedestä seos (50%-50%) ja lisää siihen paseerattuja vadelmia tai muita marjoja.

Kommentit

    Näytä lisää