Ainekset
800 g
lohifilettä (suomustettu)
20 g
sardellia
oliiviöljyä
600 g
perunagnoccheja
250 g
pinaattia
1/2 punttia
basilikaa
50 g
mustia oliiveja (kivellinen kalamata)
100 g
voita
1
sitruunan mehu
valkopippuria
suolaa
pinjansiemeniä
parmesanjuustoa
tilkka
kuivaa valkoviiniä
Valmistusohjeet
Leikkaa lohesta noin 200 g annospaloja. Tee kalan lihapuolelle viiltoja ja paina niihin kaksi sardellifilettä per lohipala, mausta valkopippurilla. Paista lohet tulikuumalla pannulla nahkapuolelta rapeiksi. Laita lohet voideltuun uunivuokaan ja pirskottele pohjalle vähän valkoviiniä. Kypsennä lohet uunissa 200-220 asteessa noin 8 minuuttia.
Keitä perunagnocchit suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Nosta pois vedestä ja valuta hyvin. Laita gnocchit pannulle voin kanssa, lisää pinaatti, paahdetut pinjansiemenet ja oliivit. Lisää suolaa, pippuria, hieman sitruunan kuorta ja mehua sekä tilkka valkoviiniä. Lisää lopuksi vielä raastettua parmesanjuustoa.
Annostele gnocchi-pinaattisekoitus lautaselle ja nosta kalapala päälle.