Sardellilla maustettua lohta ja perunagnoccheja - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sardellilla maustettua lohta ja perunagnoccheja

Sardellilla maustetun lohen kanssa tarjoillaan maukkaita perunagnoccheja.

25.4.2002 11:21

Ainekset

  • 800 g

    lohifilettä (suomustettu)

  • 20 g

    sardellia

  • oliiviöljyä

  • 600 g

    perunagnoccheja

  • 250 g

    pinaattia

  • 1/2 punttia

    basilikaa

  • 50 g

    mustia oliiveja (kivellinen kalamata)

  • 100 g

    voita

  • 1

    sitruunan mehu

  • valkopippuria

  • suolaa

  • pinjansiemeniä

  • parmesanjuustoa

  • tilkka

    kuivaa valkoviiniä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohesta noin 200 g annospaloja. Tee kalan lihapuolelle viiltoja ja paina niihin kaksi sardellifilettä per lohipala, mausta valkopippurilla. Paista lohet tulikuumalla pannulla nahkapuolelta rapeiksi. Laita lohet voideltuun uunivuokaan ja pirskottele pohjalle vähän valkoviiniä. Kypsennä lohet uunissa 200-220 asteessa noin 8 minuuttia.

  2. Keitä perunagnocchit suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Nosta pois vedestä ja valuta hyvin. Laita gnocchit pannulle voin kanssa, lisää pinaatti, paahdetut pinjansiemenet ja oliivit. Lisää suolaa, pippuria, hieman sitruunan kuorta ja mehua sekä tilkka valkoviiniä. Lisää lopuksi vielä raastettua parmesanjuustoa.

  3. Annostele gnocchi-pinaattisekoitus lautaselle ja nosta kalapala päälle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit