Lammas-papumakkara

Lammas-papumakkaran lisäkkeeksi sopii papumuhennos.

Ainekset

300 g
jauhettua lampaanpaistia
100 g
jauhettua porsaanpaistia
100 g
jauhettua amerikanpekonia
4 dl
kuohukermaa
4
kananmunan keltuaista
1 rkl
tuoretta silputtua timjamia
2 rkl
silputtua persiljaa
2
murskattua valkosipulinkynttä
50 g
liotettuja valkoisia papuja
50 g
liotettuja punaisia papuja
cayennepippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä liotetut pavut kypsiksi. Sekoita jauhettujen lihojen kanssa. Lisää kerma, keltuaiset ja muut ainesosat. Mausta. Pursota massa porsaansuoleen.
  2. Kypsennä hauduttamalla. Laita isoon kattilaan runsaasti vettä ja kuumenna max. 80 asteeseen. Jos lämpömittaria ei ole käytettävissä, säädetään lämpö sellaiseksi, ettei vesi juuri ja juuri poreile. Makkarat saavat hautua vedessä, kunnes ne pyrkivät nousemaan pintaan. Nosta ne silloin pois, jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä ja anna kuivua ennen paistamista.

    Tarjoa makkaroiden kanssa papumuhennosta.

Kommentit

    Näytä lisää