Lammas-papumakkara

Lammas-papumakkaran lisäkkeeksi sopii papumuhennos.

4.7.2002 11:05

Ainekset

  • 300 g

    jauhettua lampaanpaistia

  • 100 g

    jauhettua porsaanpaistia

  • 100 g

    jauhettua amerikanpekonia

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • 4

    kananmunan keltuaista

  • 1 rkl

    tuoretta silputtua timjamia

  • 2 rkl

    silputtua persiljaa

  • 2

    murskattua valkosipulinkynttä

  • 50 g

    liotettuja valkoisia papuja

  • 50 g

    liotettuja punaisia papuja

  • cayennepippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä liotetut pavut kypsiksi. Sekoita jauhettujen lihojen kanssa. Lisää kerma, keltuaiset ja muut ainesosat. Mausta. Pursota massa porsaansuoleen.

  2. Kypsennä hauduttamalla. Laita isoon kattilaan runsaasti vettä ja kuumenna max. 80 asteeseen. Jos lämpömittaria ei ole käytettävissä, säädetään lämpö sellaiseksi, ettei vesi juuri ja juuri poreile. Makkarat saavat hautua vedessä, kunnes ne pyrkivät nousemaan pintaan. Nosta ne silloin pois, jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä ja anna kuivua ennen paistamista. Tarjoa makkaroiden kanssa papumuhennosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit