Poronmaksapatee - Reseptit - Ilta-Sanomat

Poronmaksapatee

Poronmaksapatee höystetään punaviinillä ja pekonilla.

12.7.2002 15:20

Ainekset

  • 250 g

    poronmaksaa

  • 100 g

    rasvaista, jauhettua porsaanlihaa

  • 2 rkl

    hienonnettua tuoretta timjamia

  • 2 rkl

    mustaherukkahyytelöä

  • 1

    hienonnettu sipuli

  • 1 dl

    punaviiniä

  • 1 tl

    raastettua appelsiininkuorta

  • 50 g

    voita

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 300 g

    lämminsavustettua pekonia ohuina siivuina

Valmistusohjeet

  1. Jauha maksa ja porsaanliha hienoksi. Paseeraa siivilän läpi (paseeraus=painaa puulastalla siivilän läpi).

  2. Hauduta hienonnettu sipuli, timjami, mustaherukkahyytelö sekä kaikki mausteet punaviinissä ja voissa niin, että neste on melkein haihtunut. Jäähdytä.

  3. Sekoita lihamassa kylmään sipuliseokseen. Jos massa tuntuu liian kiinteältä, voit lisätä siihen tilkan kermaa. Vuoraa pateevuoka pekoniviipaleilla ja täytä vuoka massalla.

  4. Käännä pekonin liepeet päälle. Kypsennä uunissa vesihauteessa 90-100 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit