Reseptit

Poronmaksapatee

Poronmaksapatee höystetään punaviinillä ja pekonilla.

Ainekset

250 g
poronmaksaa
100 g
rasvaista, jauhettua porsaanlihaa
2 rkl
hienonnettua tuoretta timjamia
2 rkl
mustaherukkahyytelöä
1
hienonnettu sipuli
1 dl
punaviiniä
1 tl
raastettua appelsiininkuorta
50 g
voita
suolaa
mustapippuria
300 g
lämminsavustettua pekonia ohuina siivuina

Valmistusohjeet

  1. Jauha maksa ja porsaanliha hienoksi. Paseeraa siivilän läpi (paseeraus=painaa puulastalla siivilän läpi).
  2. Hauduta hienonnettu sipuli, timjami, mustaherukkahyytelö sekä kaikki mausteet punaviinissä ja voissa niin, että neste on melkein haihtunut. Jäähdytä.
  3. Sekoita lihamassa kylmään sipuliseokseen. Jos massa tuntuu liian kiinteältä, voit lisätä siihen tilkan kermaa. Vuoraa pateevuoka pekoniviipaleilla ja täytä vuoka massalla.
  4. Käännä pekonin liepeet päälle. Kypsennä uunissa vesihauteessa 90-100 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kommentit

    Näytä lisää