Naan-leipä

Naan-leipä on peräisin Intiasta, jossa sitä tarjotaan monien ruokien lisäkkeenä.

Ainekset

500 g
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna
1 rkl
voita tai ghitä
1,25 dl
jogurttia
2,5 dl
maitoa

Valmistusohjeet

  1. Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Lisää vatkattu muna, sulatettu voi ja jogurtti sekä vähitellen maito, kunnes muodostuu pehmeä taikina. Peitä kulho kostealla liinalla ja anna vetäytyä lämpimässä noin 2 tuntia.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa hyvin jauhoitetulla alustalla 2-3 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja kauli osat noin 15 sentin pituisiksi soikioiksi. Sivele soikiot vedellä ja pane ne kostea puoli alaspäin voidellulle uunipannulle.
  3. Voitele sulatetulla voilla ja paista 8-10 minuuttia, kunnes naan-leivät ovat kullanruskeita.

Kommentit

    Näytä lisää