Omenahillo

Omenahillo maustetaan kanelilla ja tähtianiksella.

9.8.2002 10:36

Ainekset

  • 1 kg

    kotimaisia vihreitä omenia (tai joku kirpeä/hapan lajike)

  • 5 kpl

    tähtianiksia

  • 3 kpl

    kanelitankoa

  • 1/2 l

    vettä

  • 4 dl

    hillosokeria

  • haluttaessa mausteena voi käyttää myös calvadosta

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan hillosokeri, vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon kuoritut lohkotut omenat. Keitä hiljalleen vielä toiset kymmenen minuuttia ja annostele puhtaisiin lasipurkkeihin ja jäähdytä nopeasti.

  2. Lasipurkkien puhdistus säilöntään: laita purkit ja kannet isoon kattilaan ja täytä kattila vedellä, laita liedelle ja anna veden reilusti kiehahtaa. Anna kuivua pöydällä puhtaan pyyheliinan päällä suuaukko ylöspäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit