Omenahillo

Omenahillo maustetaan kanelilla ja tähtianiksella.

Ainekset

1 kg
kotimaisia vihreitä omenia (tai joku kirpeä/hapan lajike)
5 kpl
tähtianiksia
3 kpl
kanelitankoa
1/2 l
vettä
4 dl
hillosokeria
haluttaessa mausteena voi käyttää myös calvadosta

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan hillosokeri, vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon kuoritut lohkotut omenat. Keitä hiljalleen vielä toiset kymmenen minuuttia ja annostele puhtaisiin lasipurkkeihin ja jäähdytä nopeasti.

  2. Lasipurkkien puhdistus säilöntään: laita purkit ja kannet isoon kattilaan ja täytä kattila vedellä, laita liedelle ja anna veden reilusti kiehahtaa. Anna kuivua pöydällä puhtaan pyyheliinan päällä suuaukko ylöspäin.

Kommentit

    Näytä lisää