Kierrepulla vaniljarahkatäytteellä

Rahkatäytteiset kierrepullat maistuvat makean ystäville.

Ainekset

Taikina:
1 l
vettä
2 palaa
hiivaa
100 g
maitojauhetta
100 g
kananmunia (n. 2kpl)
380 g
hienoa sokeria
10 g
suolaa
15 g
kardemummaa
2,2 kg
vehnäjauhoja
300 g
notkeaa margariinia
Vaniljarahkatäyte:
100 g
voita
100 g
kananmunia (n. 2kpl)
50 g
sokeria
200 g
maitorahkaa
50 g
vaniljakreemijauhetta

Valmistusohjeet

  1. Murenna veteen (n. 40 asteista vettä) hiivapalat ja lisää maitojauhe. Sekoita hyvin, kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Lisää munat sekä keskenään sekoitetut sokeri, jauhot, suola ja kardemumma. Aloita vaivaaminen. Lisää lopuksi rasva ja vaivaa hyvin. Jätä taikina lepäämään pöydälle pyyheliinan alle n. 15 minuutiksi.
  2. Valmista vaniljarahkatäyte. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.

    Kaulitse taikina levyksi ja levitä vaniljarahkatäytettä levylle. Rullaa rullaksi ja leikkaa pulliksi. Kohota pullia vielä tunnin verran uunipellillä. Voitele kananmunalla. Pursota vaniljatäytettä esim. pursotinpussia apuna käyttäen pullien päälle. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 13-15 minuuttia.
  3. VANILJAKREEMI:

    Vaniljakreemijauheen voi korvata lisäämällä täytteeseen 2 tl vaniljasokeria, ja 50 g peruna-tai vehnäjauhoja


    Resepti: Tapani Mäkäräinen

Kommentit

    Näytä lisää