Kierrepulla vaniljarahkatäytteellä

Rahkatäytteiset kierrepullat maistuvat makean ystäville.

11.9.2002 14:22

Ainekset

  • <b>Taikina:</b>

  • 1 l

    vettä

  • 2 palaa

    hiivaa

  • 100 g

    maitojauhetta

  • 100 g

    kananmunia (n. 2kpl)

  • 380 g

    hienoa sokeria

  • 10 g

    suolaa

  • 15 g

    kardemummaa

  • 2,2 kg

    vehnäjauhoja

  • 300 g

    notkeaa margariinia

  • <b>Vaniljarahkatäyte:</b>

  • 100 g

    voita

  • 100 g

    kananmunia (n. 2kpl)

  • 50 g

    sokeria

  • 200 g

    maitorahkaa

  • 50 g

    vaniljakreemijauhetta

Valmistusohjeet

  1. Murenna veteen (n. 40 asteista vettä) hiivapalat ja lisää maitojauhe. Sekoita hyvin, kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Lisää munat sekä keskenään sekoitetut sokeri, jauhot, suola ja kardemumma. Aloita vaivaaminen. Lisää lopuksi rasva ja vaivaa hyvin. Jätä taikina lepäämään pöydälle pyyheliinan alle n. 15 minuutiksi.

  2. Valmista vaniljarahkatäyte. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Kaulitse taikina levyksi ja levitä vaniljarahkatäytettä levylle. Rullaa rullaksi ja leikkaa pulliksi. Kohota pullia vielä tunnin verran uunipellillä. Voitele kananmunalla. Pursota vaniljatäytettä esim. pursotinpussia apuna käyttäen pullien päälle. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 13-15 minuuttia.

  3. VANILJAKREEMI: Vaniljakreemijauheen voi korvata lisäämällä täytteeseen 2 tl vaniljasokeria, ja 50 g peruna-tai vehnäjauhoja Resepti: Tapani Mäkäräinen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit