Päärynäsalaattia ja creme brulee

Raikas päärynäsalaatti sopii creme bruleen seuraksi.

Ainekset

Päärynäsalaatti:
2 kpl
kypsää, isoa päärynää
2 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 kpl
vaniljatanko
1
sitruunan mehu
Creme brulee:
1,5 dl
kermaa
1,5 dl
maitoa
3 kpl
keltuaista
3/4 dl
sokeria
1/2
vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Päärynäsalaatti:
    Kiehauta vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko (raaputa siemenet ennen liemeen laittoa) ja sitruunan mehu. Kuori ja kuutio päärynä. Laita päärynät liemeen. Jäähdytä.

  2. Creme brulee:
    Kiehauta neste vaniljatangon kanssa. Sekoita sokeri ja keltuaiset. Lisää neste seokseen. Siivilöi. Kaada brulee kuppeihin. Kypsennä vesihauteessa 120 asteessa, kunnes ovat hyytyneet. Polta esim. uunin grillivastuksilla bruleeseen ruskea pinta.

Kommentit

    Näytä lisää