Benedictin munat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Benedictin munat

Benedictin munat saavat seurakseen hollandaisekastikkeen.

26.9.2002 10:20

Ainekset

  • 4 kpl

    uppomunia

  • 4 kpl

    briossi tai muffinsi viipaleita

  • 4 kpl

    pekoniviipaleita tai kinkkua

  • 1 dl

    hollandaise kastiketta

  • <b>Uppomunat:</b>

  • 2 l

    vettä

  • 0,5 dl

    väkiviinaetikkaa

  • <b>Hollandaisekastikkeen mausteliemi:</b>

  • 0,25 dl

    valkoviinietikkaa

  • 1 tl

    valkopippuria

  • 2 kpl

    laakerinlehteä

  • 2 rkl

    persiljaa

  • 1/2

    sipuli

  • 0,5 dl

    vettä

  • 0,2 dl

    valkoviiniä

  • <b>Hollandaisekastike:</b>

  • 6

    keltuaista

  • 200 g

    kirkastettua voita

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1,5 dl

    maustelientä

Valmistusohjeet

  1. Uppomunat: Laita vesi kiehumaan ja lisää etikka. Miedonna lämpöä niin, että vesi hymyilee. Riko kananmuna kauhaan ja kumoa veteen, keitä noin 6 minuuttia ja nosta munat jäähtymään kylmään veteen.

  2. Hollandaisekastike: Valmista mausteliemi. Laita etikka kuumaan kattilaan ja anna sihahtaa. Lisää vesi ja muut mausteet, keitä noin 15 minuuttia hiljaisella tulella. Lisää tarvittaessa vettä ja siivilöi lopuksi. Kaada kuuma siivilöity mausteliemi keltuaisten päälle koko ajan sekoittaen, kypsennä kastikepohja vesihauteessa. Kun pohja maistuu kypsälle lisää joukkoon kirkastettu voi kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi myös pehmeä voi ja sitruunan mehu. Sitten kastiketta ei saa enää keittää koska se alkaa juoksettua.

  3. Annoksen esille laitto: Paahda briossi ja paista päälle pekonin viipale, keitetty uppomuna ja päälle hollandaisekastiketta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit