Benedictin munat

Benedictin munat saavat seurakseen hollandaisekastikkeen.

Ainekset

4 kpl
uppomunia
4 kpl
briossi tai muffinsi viipaleita
4 kpl
pekoniviipaleita tai kinkkua
1 dl
hollandaise kastiketta
Uppomunat:
2 l
vettä
0,5 dl
väkiviinaetikkaa
Hollandaisekastikkeen mausteliemi:
0,25 dl
valkoviinietikkaa
1 tl
valkopippuria
2 kpl
laakerinlehteä
2 rkl
persiljaa
1/2
sipuli
0,5 dl
vettä
0,2 dl
valkoviiniä
Hollandaisekastike:
6
keltuaista
200 g
kirkastettua voita
100 g
pehmeää voita
1
sitruunan mehu
1,5 dl
maustelientä

Valmistusohjeet

  1. Uppomunat: Laita vesi kiehumaan ja lisää etikka. Miedonna lämpöä niin, että vesi hymyilee. Riko kananmuna kauhaan ja kumoa veteen, keitä noin 6 minuuttia ja nosta munat jäähtymään kylmään veteen.

  2. Hollandaisekastike: Valmista mausteliemi. Laita etikka kuumaan kattilaan ja anna sihahtaa. Lisää vesi ja muut mausteet, keitä noin 15 minuuttia hiljaisella tulella. Lisää tarvittaessa vettä ja siivilöi lopuksi.

    Kaada kuuma siivilöity mausteliemi keltuaisten päälle koko ajan sekoittaen, kypsennä kastikepohja vesihauteessa. Kun pohja maistuu kypsälle lisää joukkoon kirkastettu voi kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi myös pehmeä voi ja sitruunan mehu. Sitten kastiketta ei saa enää keittää koska se alkaa juoksettua.
  3. Annoksen esille laitto: Paahda briossi ja paista päälle pekonin viipale, keitetty uppomuna ja päälle hollandaisekastiketta.

Kommentit

    Näytä lisää