Ainekset
100 g
siitakesieniä
100 g
esim. suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja (voit käyttää myös kuivattuja sieniä)
200 g
kiinteää tofua
100 g
salottisipulia
1/2 dl
ruohosipulia
200 g
udon-nuudeleita
1 kpl
sitruunaruohoa
tilkka kasviöljyä
<b>Liemi:</b>
1 l
kasvislientä
1 rkl
vaaleaa misotahnaa
60 g
inkivääriä
20 g
kombu-levää
2 rkl
miriniä
soijaa, jos tarvitaan suolaa
Valmistusohjeet
Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon misotahna ja pilkottu inkivääri. Kiehauta. Lisää mirini ja kombulevä. Nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä ja maustua n. 6 tuntia. Siivilöi. Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne likoamaan veteen puoleksi tunniksi.
Kiehauta udon-nuudelit. Pilko sienet, tofu, salottisipuli ja ruohosipuli. Paista sieniä kevyesti wokissa. Lisää sipuli, tofu, ja ruohosipuli. Kaada päälle siivilöity liemi. Lisää pilkottu, n. 2,5 cm pitkä sitruunaruoho, kiehauta.
Laita tarjoiluastiaan udon-nuudelit ja kaada liemi päälle. Tarjoile lämpimän saken kera.