Sieni-tofu-udon - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sieni-tofu-udon

Sieni-tofu-udoniin voit käyttää lempisieniäsi.

27.9.2002 10:08

Ainekset

  • 100 g

    siitakesieniä

  • 100 g

    esim. suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja (voit käyttää myös kuivattuja sieniä)

  • 200 g

    kiinteää tofua

  • 100 g

    salottisipulia

  • 1/2 dl

    ruohosipulia

  • 200 g

    udon-nuudeleita

  • 1 kpl

    sitruunaruohoa

  • tilkka kasviöljyä

  • <b>Liemi:</b>

  • 1 l

    kasvislientä

  • 1 rkl

    vaaleaa misotahnaa

  • 60 g

    inkivääriä

  • 20 g

    kombu-levää

  • 2 rkl

    miriniä

  • soijaa, jos tarvitaan suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon misotahna ja pilkottu inkivääri. Kiehauta. Lisää mirini ja kombulevä. Nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä ja maustua n. 6 tuntia. Siivilöi. Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne likoamaan veteen puoleksi tunniksi.

  2. Kiehauta udon-nuudelit. Pilko sienet, tofu, salottisipuli ja ruohosipuli. Paista sieniä kevyesti wokissa. Lisää sipuli, tofu, ja ruohosipuli. Kaada päälle siivilöity liemi. Lisää pilkottu, n. 2,5 cm pitkä sitruunaruoho, kiehauta.

  3. Laita tarjoiluastiaan udon-nuudelit ja kaada liemi päälle. Tarjoile lämpimän saken kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit