Reseptit

Sieni-tofu-udon

Sieni-tofu-udoniin voit käyttää lempisieniäsi.

Ainekset

100 g
siitakesieniä
100 g
esim. suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja (voit käyttää myös kuivattuja sieniä)
200 g
kiinteää tofua
100 g
salottisipulia
1/2 dl
ruohosipulia
200 g
udon-nuudeleita
1 kpl
sitruunaruohoa
tilkka kasviöljyä
Liemi:
1 l
kasvislientä
1 rkl
vaaleaa misotahnaa
60 g
inkivääriä
20 g
kombu-levää
2 rkl
miriniä
soijaa, jos tarvitaan suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon misotahna ja pilkottu inkivääri. Kiehauta. Lisää mirini ja kombulevä. Nosta pois liedeltä.

    Anna jäähtyä ja maustua n. 6 tuntia. Siivilöi. Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne likoamaan veteen puoleksi tunniksi.
  2. Kiehauta udon-nuudelit. Pilko sienet, tofu, salottisipuli ja ruohosipuli.

    Paista sieniä kevyesti wokissa. Lisää sipuli, tofu, ja ruohosipuli. Kaada päälle siivilöity liemi. Lisää pilkottu, n. 2,5 cm pitkä sitruunaruoho, kiehauta.
  3. Laita tarjoiluastiaan udon-nuudelit ja kaada liemi päälle. Tarjoile lämpimän saken kera.

Kommentit

    Näytä lisää